Chevron Left
Вернуться к A tanulás tanulása: Hatékony mentális eszközök, melyek segítenek megbirkózni a nehéz tantárgyakkal (Learning How to Learn)

Отзывы учащихся о курсе A tanulás tanulása: Hatékony mentális eszközök, melyek segítenek megbirkózni a nehéz tantárgyakkal (Learning How to Learn) от партнера Университет Макмастер

4.9
звезд
Оценки: 111
Рецензии: 16

О курсе

A kurzus olyan, rendkívül hasznos tanulási módszereket mutat be, amelyeket a művészetek, a zene, az irodalom, a matematika, a természettudományok, a sport és más szakterületek művelői használnak. A kurzus során bemutatjuk, hogyan használ az agy a tanuláshoz két nagyon különböző állapotot, és hogyan tudja tömbösíteni az információt. Szó lesz továbbá kompetencia-illúziókról, memóriatechnikákról, a halogatás kezeléséről, és a legjobb gyakorlatokról, amelyek kutatások alapján a leghatékonyabb segítséget nyújtják nehéz tárgyak tanulásában. Ezek a módszerek a tanulandó területen való jártasságtól függetlenül képesek megváltoztatni a gondolkodásunkat, ezen keresztül pedig az életünket is. Ha valaki máris szakértő, az agy rejtelmeibe való betekintés akkor is hasznos lesz a következőkben: új lendületet kaphat a tanulásban elért sikereihez, olyan vizsgatippeket ismerhet meg, amelyekre nem is gondolt volna, és olyan meglátásokra tehet szert, amelyek segítenek optimalizálni a házi feladattal és a feladatmegoldással töltött időt. Ha valakinek nehezére esik a tanulás, itt a praktikák olyan áttekinthető tárházára bukkan, amelynek segítségével fel tudja venni a fonalat. Ha valaha is arra vágytunk, hogy valamiben fejlődni tudjunk, akkor ez a kurzus szolgálhat számunkra útmutatóként. A tanulás tanulása: Hatékony mentális eszközök, amelyek segítenek megbirkózni a nehéz tantárgyakkal című Coursera kurzus Barbara Oakley és Terrence Sejnowsky Learning How to Learn (LHTL) kurzusának magyar változata, mely a Szegedi Tudományegyetem munkatársai közreműködésével valósult meg. A kurzus felvehető az angol nyelvű Mindshift („Szemléletváltás”) elnevezésű, kapcsolódó kurzustól függetlenül, azzal párhuzamosan, vagy akár előtte. (A tanulás tanulása fókuszában inkább a tanulás áll, a Mindshift fókuszában pedig inkább a karrierépítés.) A kurzus teljes, portugál nyelvű verziója az alábbi linken érhető el: https://www.coursera.org/learn/aprender A kurzus teljes, spanyol nyelvű verziója az alábbi linken érhető el: https://www.coursera.org/learn/aprendiendo-a-aprender A kurzus teljes, kínai nyelvű verziója az alábbi linken érhető el: https://www.coursera.org/learn/ruhe-xuexi...

Лучшие рецензии

ST
15 февр. 2020 г.

Sajnálom, hogy nem az egyetemi éveim előtt tanultam erről. Úgy érzem, most kell keresnem valami tanulni valót, hogy a gyakorlatban is alkamazni tudjam az itt tanultakat. Köszönöm a lehetőséget!

SN
27 мая 2020 г.

Excellent and very comprehensible, I'll try to incorporate as much as I can into my university studies later starting this year. Thank you for your hard work!

Фильтр по:

1–16 из 16 отзывов о курсе A tanulás tanulása: Hatékony mentális eszközök, melyek segítenek megbirkózni a nehéz tantárgyakkal (Learning How to Learn)

автор: Szakál P

12 янв. 2020 г.

Hajrá Hajrá!

автор: Emese T

22 мая 2020 г.

Rengeteg hasznos, gyakorlatias tanácsot kaptunk a tanulással kapcsolatosan! Nagyszerű oktatóktól volt lehetőségünk tanulni, akik a kiegészítő interjúk alanyaival is egytől-egyig szuper, érthető és motiváló anyagot állítottak össze! Mindenkinek ajánlom, hogy végezze el ezt a kurzust! Személy szerint én kötelezővé is tenném már a középiskolások bevezető évében, ezeket a kutatásokon alapuló tényeket, gyakorlatokat, mindenkinek szüksége lenne tudni, aki bármit is tanul az életben!

Köszönöm ezúton is a lehetőséget, hogy itt tanulhattam és azoknak is, akik biztosították a magyar nyelvű feliratokat, anyagokat ehhez a képzéshez!

автор: Balazs B

28 янв. 2020 г.

I absolutely loved the course. It brings information to you, that should be known by literally everyone. The language is easy, provides good understanding and brings the key points though really well.

автор: Szucs T

16 февр. 2020 г.

Sajnálom, hogy nem az egyetemi éveim előtt tanultam erről. Úgy érzem, most kell keresnem valami tanulni valót, hogy a gyakorlatban is alkamazni tudjam az itt tanultakat. Köszönöm a lehetőséget!

автор: Szécsi N

28 мая 2020 г.

Excellent and very comprehensible, I'll try to incorporate as much as I can into my university studies later starting this year. Thank you for your hard work!

автор: Czimer D

6 авг. 2020 г.

Fantasztikus tanfolyam! Sok mindent megértettem a tanulással és az agyam működésével kapcsolatban. Mindenkinek ajánlom, hogy elvégezze.

автор: Nagy D Á

19 июня 2020 г.

Great course that provided me very useful information and changed my mind on how to learn properly. Would recommend for anyone.

автор: Költő E

25 мар. 2020 г.

Nagyon kellemeset csalódtam a kurzusban. Jól összeszedett, érthető és rengeteg hasznos információval szolgál.

автор: Dudás D

23 мар. 2020 г.

Amazing collection of learning tools and techniques and the best is that all of that is pretty easy to use

автор: Bakos Á

26 июля 2020 г.

I love it! I learn about my learning method, and all of my mind-construction. It's amazing.

автор: Andrea C

1 мая 2020 г.

I wish they would learn this things earlier. It is a great course, it helped a lot

автор: Virág B

13 апр. 2020 г.

Hasznos és érthető!

автор: Fekete A

24 мая 2020 г.

Köszönöm!

автор: achraf n

30 июля 2020 г.

thanks

автор: Gabor J K

7 февр. 2020 г.

Excellent course, some minor mistake in the HUN version (translation, missing letters, etc.)

автор: Genreith F P

23 апр. 2020 г.

Ich habe diesen Kurs besucht, da er von meiner Universität empfohlen wurde. Das meiste von Inhalt hatte ich leider schon gehört/geahnt/angewendet, was neu war, waren die naturwissenschaftlichen Hintergründe. Zu empfehlen ist der Kurs für diejenigen, die wirklich keine Ahnung haben, wie sie lernen sollten.