Chevron Left
Вернуться к A tanulás tanulása: Hatékony mentális eszközök, melyek segítenek megbirkózni a nehéz tantárgyakkal (Learning How to Learn)

Отзывы учащихся о курсе A tanulás tanulása: Hatékony mentális eszközök, melyek segítenek megbirkózni a nehéz tantárgyakkal (Learning How to Learn) от партнера Решения для глубокого обучения

4.9
звезд
Оценки: 209
Рецензии: 31

О курсе

A kurzus olyan, rendkívül hasznos tanulási módszereket mutat be, amelyeket a művészetek, a zene, az irodalom, a matematika, a természettudományok, a sport és más szakterületek művelői használnak. A kurzus során bemutatjuk, hogyan használ az agy a tanuláshoz két nagyon különböző állapotot, és hogyan tudja tömbösíteni az információt. Szó lesz továbbá kompetencia-illúziókról, memóriatechnikákról, a halogatás kezeléséről, és a legjobb gyakorlatokról, amelyek kutatások alapján a leghatékonyabb segítséget nyújtják nehéz tárgyak tanulásában. Ezek a módszerek a tanulandó területen való jártasságtól függetlenül képesek megváltoztatni a gondolkodásunkat, ezen keresztül pedig az életünket is. Ha valaki máris szakértő, az agy rejtelmeibe való betekintés akkor is hasznos lesz a következőkben: új lendületet kaphat a tanulásban elért sikereihez, olyan vizsgatippeket ismerhet meg, amelyekre nem is gondolt volna, és olyan meglátásokra tehet szert, amelyek segítenek optimalizálni a házi feladattal és a feladatmegoldással töltött időt. Ha valakinek nehezére esik a tanulás, itt a praktikák olyan áttekinthető tárházára bukkan, amelynek segítségével fel tudja venni a fonalat. Ha valaha is arra vágytunk, hogy valamiben fejlődni tudjunk, akkor ez a kurzus szolgálhat számunkra útmutatóként. A tanulás tanulása: Hatékony mentális eszközök, amelyek segítenek megbirkózni a nehéz tantárgyakkal című Coursera kurzus Barbara Oakley és Terrence Sejnowsky Learning How to Learn (LHTL) kurzusának magyar változata, mely a Szegedi Tudományegyetem munkatársai közreműködésével valósult meg. A kurzus felvehető az angol nyelvű Mindshift („Szemléletváltás”) elnevezésű, kapcsolódó kurzustól függetlenül, azzal párhuzamosan, vagy akár előtte. (A tanulás tanulása fókuszában inkább a tanulás áll, a Mindshift fókuszában pedig inkább a karrierépítés.) A kurzus teljes, portugál nyelvű verziója az alábbi linken érhető el: https://www.coursera.org/learn/aprender A kurzus teljes, spanyol nyelvű verziója az alábbi linken érhető el: https://www.coursera.org/learn/aprendiendo-a-aprender A kurzus teljes, kínai nyelvű verziója az alábbi linken érhető el: https://www.coursera.org/learn/ruhe-xuexi...

Лучшие рецензии

TD

10 дек. 2020 г.

Fantastic! Really helpful to understand how our brain works and gives you many options, tips to learn more successfully. I would recommend to everyone. Motivated me in many ways. Thank you very much!

BC

9 мая 2021 г.

Imádtam, ez egy igazán hasznos kurzus volt! Nagyon jól felépített, érdekes beszélgetések, interjúk, stb. Nagyon sok érdekes módszert tanultam meg, hogy hogyan is tanuljak a jövőben! Köszönöm! :)

Фильтр по:

1–25 из 31 отзывов о курсе A tanulás tanulása: Hatékony mentális eszközök, melyek segítenek megbirkózni a nehéz tantárgyakkal (Learning How to Learn)

автор: Czimer D

6 авг. 2020 г.

Fantasztikus tanfolyam! Sok mindent megértettem a tanulással és az agyam működésével kapcsolatban. Mindenkinek ajánlom, hogy elvégezze.

автор: Szécsi N

28 мая 2020 г.

Excellent and very comprehensible, I'll try to incorporate as much as I can into my university studies later starting this year. Thank you for your hard work!

автор: Szakál P

12 янв. 2020 г.

Hajrá Hajrá!

автор: Emese T

22 мая 2020 г.

Rengeteg hasznos, gyakorlatias tanácsot kaptunk a tanulással kapcsolatosan! Nagyszerű oktatóktól volt lehetőségünk tanulni, akik a kiegészítő interjúk alanyaival is egytől-egyig szuper, érthető és motiváló anyagot állítottak össze! Mindenkinek ajánlom, hogy végezze el ezt a kurzust! Személy szerint én kötelezővé is tenném már a középiskolások bevezető évében, ezeket a kutatásokon alapuló tényeket, gyakorlatokat, mindenkinek szüksége lenne tudni, aki bármit is tanul az életben!

Köszönöm ezúton is a lehetőséget, hogy itt tanulhattam és azoknak is, akik biztosították a magyar nyelvű feliratokat, anyagokat ehhez a képzéshez!

автор: Balazs B

28 янв. 2020 г.

I absolutely loved the course. It brings information to you, that should be known by literally everyone. The language is easy, provides good understanding and brings the key points though really well.

автор: Szucs T

16 февр. 2020 г.

Sajnálom, hogy nem az egyetemi éveim előtt tanultam erről. Úgy érzem, most kell keresnem valami tanulni valót, hogy a gyakorlatban is alkamazni tudjam az itt tanultakat. Köszönöm a lehetőséget!

автор: Nagy D Á

19 июня 2020 г.

Great course that provided me very useful information and changed my mind on how to learn properly. Would recommend for anyone.

автор: Költő E

25 мар. 2020 г.

Nagyon kellemeset csalódtam a kurzusban. Jól összeszedett, érthető és rengeteg hasznos információval szolgál.

автор: Dudás D

23 мар. 2020 г.

Amazing collection of learning tools and techniques and the best is that all of that is pretty easy to use

автор: Bakos Á

26 июля 2020 г.

I love it! I learn about my learning method, and all of my mind-construction. It's amazing.

автор: Andrea C

1 мая 2020 г.

I wish they would learn this things earlier. It is a great course, it helped a lot

автор: Virág B

13 апр. 2020 г.

Hasznos és érthető!

автор: Fekete A

24 мая 2020 г.

Köszönöm!

автор: قناة ا ا و ا

30 июля 2020 г.

thanks

автор: Gabor J K

7 февр. 2020 г.

Excellent course, some minor mistake in the HUN version (translation, missing letters, etc.)

автор: Genreith F P

24 апр. 2020 г.

Ich habe diesen Kurs besucht, da er von meiner Universität empfohlen wurde. Das meiste von Inhalt hatte ich leider schon gehört/geahnt/angewendet, was neu war, waren die naturwissenschaftlichen Hintergründe. Zu empfehlen ist der Kurs für diejenigen, die wirklich keine Ahnung haben, wie sie lernen sollten.

автор: Mária S

21 окт. 2021 г.

Nekem személy szerint nagyon elnyerte a kurzus anyaga a tetszésem . Ahogy haladtunk előre minél érdekesebb információkat tanultam meg. Volt olyan technika amit már rég használtam de egyesekről most halottam először. Ilyen például az edzés. Mindenkinek ajánlom a képzést mert sokat segít elfogadni magad, segít, hogy hatékonyabban teljesítsz és sok szemszögből előadja a tanulás tanulásának hatékonyságának javítását.

автор: Anka A

29 апр. 2022 г.

Amazing Course!

Really well put together thorough and very informative. I can only recommend it, if you are having difficulties with learning or just feel like your learning is ineffective then this course is definitely for you.

автор: Fekete A G

9 апр. 2022 г.

Remek kurzus nem csak a kredit miatt ajánlatos hanem valóban értelmes és érdekes témakat mutat be melyekkel sokat segít magában a tanulásban és ezzel együtt a való életbeli példákon keresztül könnyebb a tárgyainkat feldolgozni.

автор: Tünde D

11 дек. 2020 г.

Fantastic! Really helpful to understand how our brain works and gives you many options, tips to learn more successfully. I would recommend to everyone. Motivated me in many ways. Thank you very much!

автор: Bernadett C

10 мая 2021 г.

Imádtam, ez egy igazán hasznos kurzus volt! Nagyon jól felépített, érdekes beszélgetések, interjúk, stb. Nagyon sok érdekes módszert tanultam meg, hogy hogyan is tanuljak a jövőben! Köszönöm! :)

автор: Deák B

30 июня 2022 г.

Sokat segített, a módszerek amiket bemutattak felgyorsították a tényleges tanulási időmet, sokkal gyorsabban és eredményesebben tudok már tanulni.

автор: Szűcs G

2 янв. 2021 г.

This course opened my 'learning-eyes'. My degrees are much higher week by week. I highly recommend everyone to do this course.

автор: Gloria T

2 июня 2022 г.

It was a really helpful course, it helped me enhance my study skills. I would recommend this to everyone!

автор: Dániel R

26 дек. 2020 г.

Mindenki számára kiválóan használható tudásanyag nagyon érthetően és profin átadva.